Tony Baselet verlaat de Hechtel-Ekselse politiek.

Al is hij ‘gene politieker’ geweest. Dat houdt hij na 5 verkiezingen en 25 jaar in de OCMW- en gemeenteraad toch nog altijd vol. Tony weet dat je je moet profileren in de politiek, dat de ‘show’ soms ook belangrijk is, maar hij houdt daar niet van. “Hij heeft nooit een persbericht geschreven”.

In zijn OCMW liet hij zien waar het er echt om ging. Tony van de ziekenkas en Tony van het OCMW zijn daarin gelijk: mensen bijeen brengen in een gemeenschappelijke zorg voor elkaar, voor het welzijn van allen. Met een oud woord heet dat ‘dienstbaarheid’. Tony vertaalt dat in een brede en professionele dienstverlening binnen het OCMW en de Welzijnsregio. Onder zijn impuls start het dorpsrestaurant op en wordt kinderarmoede bestreden met structurele acties. Ook zijn Minder Mobielen Centrale en W-mobiel rijden nog steeds ritten voor familiebezoek, boodschappen, een bezoek aan de kapper: “Iedereen moet mee kunnen”.

Niets is eeuwig, maar het zal ‘verdikke’ moeilijk zijn om nog iets te doen in het welzijnsdomein, waar hij de sporen al niet heeft getrokken. CD&V Hechtel-Eksel dankt Tony voor de fijne samenwerking. Vanaf januari geeft Tony de fakkel door aan Jo Bollen (26).